בעמותה פועלים כ-50 מתנדבות ומתנדבים, בכל הגילאים, צעירים ומבוגרים, הפועלים במפעלים השיקומיים במתן עזרה למדריכים ולמקבלי השירות.
• *רגע של אמת – זק"א ת"א* – הארגון מאגד יחידת מתנדבים לזיהוי קורבנות אסון, הפועלת בשיתוף משטרת ישראל, וכל גורמי החירום וההצלה ברחבי מחוז ת"א. מתנדבי הארגון מטפלים בכל מקרי המוות הלא טבעיים, כמו גם באסונות גדולים, על מנת להביא כל חלל וכל ממצא לקבורה יהודית ובכבוד האחרון הראוי.
*יחידים זוכי מגן שר הבריאות להתנדבות:*
• *אנסטסיה מולדבסקי* – בת 29, מתנדבת כ-3.5 שנים במרפאה בבת-ים של קופת חולים מאוחדת. היא נולדה עם שדרה שסועה ומתניידת בכיסא גלגלים. בתקופת הקורונה תרמה רבות במתקן החיסונים ובעמדת הדיגום, ולא חוששת להגיע למרפאה במבצעי הלחימה השונים. היא ההוכחה שמוגבלות אינה מכשול.
• *בנימין הבר* – בן 92, מתנדב כ-25 שנה בבית חולים כרמל בחיפה. מגיע מידי יום להתנדבות במשך 8 שעות במחסן המשקי, בכל מזג אוויר ובכל מצב ועוזר לצוות המחסן בקבלת סחורה והנפקתה וגם בתחומים הנוספים.
• *יהודית כהן* – בת 62, מתנדבת בבית החולים ברזילי באשקלון במרפאות החוץ. לפני 27 שנים כשבעלה עבר תאונת דרכים קשה, הגיעה להחלטה שאם בעלה יבריא היא תתנדב בבית החולים. לאחר הליך שיקום בעלה הבריא ומאז במשך 20 שנה היא מתנדבת, בהן 6 שנים במרפאות החוץ, כאשר מידי יום משעה 07:30 עד 13:00, היא מסייעת למבקרים בכל תחום אפשרי.
• *יניב קלעי* – כשרס"ן יניב קלעי (42) ביקש להנציח את זכרו של אביו, מכונאי מוטס שנהרג במלחמת לבנון הראשונה, הוא החליט לפתח פרויקט חדשני, המשלב תעופה וילדים, בבית החולים שניידר. יניב הקים ומפעיל סימולטור – "טייסת 323", טיסה לילדים מטופלים בבית החולים, המאפשרת להם לעבור חוויה המדמה טיסה בהדרכת מתנדבים, אנשי תעופה מחיל האוויר ואל-על. הטיסה בסימולטור מחזירה לילדים החולים את השליטה על חייהם ומאפשרת להם להתנתק, ולו לזמן קצר, מהמציאות בה הם חיים.
• *ישי קופרשטיין* – מזה כ-5 שנים מתנדב ישי בן ה-75 במחלקת תשושי נפש במרכז הרפואי "שוהם". הוא פוקד את המחלקה מידי יום ביומו, ניגש למטופלים בחמלה רבה, מתקשר איתם, מחבק וממלא עבורם תפקיד של בן משפחה קרוב.
• *נעם קרונפלד* – ד"ר בביוטכנולוגיה, בן 46, ומזה מזה 10 שנים מתנדב במרכז לבריאות הנפש "גהה" בפ"ת. הוא הקים מערך התנדבות בבית החולים ובחר להתנדב באחד התחומים הקשים בביה"ח – ליווי נוער ומבוגרים מתמודדי נפש ובני משפחותיהם. היעד שהציב לעצמו הוא לדאוג למתמודדים ברגעים הקשים וליצור בשבילם מגוון פעילויות שישכיח מעט את הכאב, העצבות וקשיי המחלה.
• *רחל דניאל* – מאז שביתה של רחל, בת ה- 75 מקרית-ים, נפטרה מסרטן, היא לקחה על עצמה את נושא המלחמה בסרטן השד כמפעל חיים והחלה לפעול בנחישות במניעה והדרכה בנושא בעשור האחרון. היא מובילה את תחום המדדים במרפאת כללית בקריות ואחראית במרפאה על נושא מניעה ומעקב.
*מגן שר הבריאות ליוזמה התנדבותית:*
*חברת אינטל AL- See you* – לפני שנתיים הוקם פרויקט של בינה מלאכותית וניתוח נתוני עתק במערך העיניים בהדסה, שמטרתו לדייק ולייעל את הבדיקה והטיפול בחולים במחלות רשתית העין, באמצעות כלים מבוססי בינה מלאכותית. אינטל הקצתה צוות מהנדסים מתנדבים, שתרמו מזמנם וממיומנותם לפיתוח כלי בינה מלאכותית, שמצליח לזהות באופן אוטומטי את שלבי מחלת ה- AMD, באחוז דיוק מירבי, וחוזה את הסיכון להתקדמות לשלבים מתקדמים. הפרויקט מצליח לשנות לא רק חיים של המוני אנשים בגיל השלישי, אלא עתיד בשנים הקרובות לתרגם השפעה זו להפחתת העומס על מערכת הבריאות בכלל ומחלקות העיניים בפרט.
*מגן שר הבריאות למרכז רפואי מקדם התנדבות:*
*הסתדרות רפואית הדסה -* המרכז הרפואי הדסה רואה בפעילות ההתנדבותית הענפה והמורכבת בתחומו נדבך מרכזי במתן שירות מצוין למטופלים ולמשפחות. פעילות זו נועדה לשפר את הרגשתם של המטופלים והמשפחות מחד, ולהקל על הצוותים מאידך. המתנדבים, הפועלים באמצעות כ-50 עמותות רשומות וכן כמתנדבים פרטיים, נותנים מענה לכל מי שנמצא בבית החולים. בנוסף פועלות בהדסה מידי קיץ קבוצות של תיירות חינוכית בעיקר מארה"ב וקנדה, במסגרתם מגיעים כ-60 בני נוער בשנה, להתנדב בבית החולים בחודשי הקיץ. נכון להיום כ-600 מתנדבים פעילים בבית החולים.
שירה סולומון
דוברת משרד הבריאות