טרור הבלונים: כ-40 שריפות פרצו במהלך היום מבלוני תבערה ששוגרו מעזה

צילום: דובר צה"ל
כ-40 שריפות פרצו היום מבלוני תבערה ששוגרו מרצועת עזה לעבר העוטף. מפקד תחנת הכיבוי בבסיס חצור: "בסופ״ש האחרון ועד היום לקחנו חלק פעיל בכיבוי עשרות שריפות"

טרור הבלונים: כ-40 שריפות פרצו במהלך היום  בעוטף עזה מבלוני תבערה ששוגרו מרצועת עזה. מרבית השריפות פרצו בשדות קוצים באזור המועצה האזורית אשכול ושער הנגב.

צוותי כיבוי יחד עם צוותי קק"ל ורט"ג בסיוע גרורי צה"ל, רבש"צים, צוותי כיבוי של חיל האויר, כבאים כתומים של פיקוד העורף ומתנדבים נרתמו לכיבוי השריפות. חוקרי שריפות מכבאות והצלה לישראל מחוז דרום קבעו כי השריפות נגרמו מבלוני תבערה.

צילום: דובר צה"ל

בהודעה שהוציאה המועצה האזורית שדות נגב לתושביה, נכתב: "בשעות האחרונות אנו עדים לעליה משמעותית במספר הפרחות בלוני תבערה מרצועת עזה אל שטחי העוטף והמועצה. צוות הרבשצ"ים וקב"ט המועצה, יחד עם כוחות כיבוי נוספים, פועלים כל העת בכדי לאתר את הבלונים, למנוע ולכבות את השריפות. אנו שבים ומרעננים את הנחיות הבטיחות והבטחון ובמקרה של זיהוי פריט חשוד או בלונים יש לחייג למשטרה או לרבש"צ היישוב ולהתרחק מהמקום במהירות האפשרית".

לוחמי האש מבסיסי חיל-האוויר לוקחים חלק בכיבוי השריפות בישובי עוטף עזה שנגרמות מבלוני תבערה שמופרחים משטח רצועת עזה בימים האחרונים.

צילום: דובר צה"ל

"הצוותים שלנו עובדים כתף אל כתף עם אירגון הכבאות וההצלה, רשות הטבע והגנים, קרן קיימת לישראל ומתנדבים שעברו הכשרה", סיפר גבי חכמון, מפקד תחנת הכיבוי בבסיס חצור. "בסופ״ש האחרון ועד היום לקחנו חלק פעיל בכיבוי עשרות שריפות. אנו פועלים בשיתוף פעולה מלא עם הכוחות האזרחיים ופועלים למען צימצום הנזקים ושמירת הביטחון השוטף".

כתבות אחרונות
ימנים בטוויטר

Twitter feed is not available at the moment.

הבהרה בעניין זכויות יוצרים

אנחנו עושים מאמץ גדול לאתר את בעלי הזכויות בצילומים.
השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע או לא אותר נעשה לפי סעיף 27א ל"חוק זכויות יוצרים"
אם זיהיתם צילום ואתם בעלי הזכויות בו, יש לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל: ‏‪[email protected]‬‏

תגובות

✎ תגובה באתר

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

✎ תגובה באמצעות פייסבוק