ב-16 במרץ 2020 הושבעה ממשלת ישראל ה-23. הממשלה הוקמה לאחר שלושה מערכות בחירות ארוכות שבהן נתניהו וגנץ לא הצליחו להקים ממשלה, אך לאחר בחירות מועד ג' הם הגיעו להסכם קואליציוני שבמסגרתו השניים יקיימו רוטציה שבה נתניהו יכהן שנתיים והמועמד לראשות הממשלה מטעם מפלגת 'כחול לבן' בני גנץ יכהן בשנתיים שאחריו.
כבר מההתחלה היו סימנים לכך שהחתונה הזאת תסתיים בגירושין מכוערים. כבוד לא היה בין שניהם מההתחלה, והיו חילוקי דעות רבים. היריבות בין השניים גברה, והערב (רביעי) עברה בקריאה טרומית הצעת החוק לפיזור הכנסת שהוגשה על ידי סיעת יש – עתיד תל"ם.
חברי מפלגת כחול לבן תמכו בהצעה להקדמת הבחירות עקב המחלוקת עם הליכוד ומפלגת רע"מ לא נכחה בהצבעה בעוד שיתר הרשימה המשותפת תמכה בה. לפני ההצבעה אמר השר איציק שמולי ממפלגת העבודה כי "ראש הממשלה לא מותיר לנו ברירה. הוא פועל ממניעים אישיים ולכן אינו מעביר תקציב".

חה"כ ניצן הורוביץ (מרצ) אמר במליאת הכנסת לפני ההצבעה כי: "רוב הציבור חושב שנתניהו חייב ללכת הביתה ושהוא נכשל בטיפול בקורונה. כמה מראשי המחנה התקפלו ובגדו במחנה וזחלו לממשלת נתניהו".
חה"כ גדי יברקן מהליכוד אמר לקראת ההצבעה על פיזור הכנסת כי "ראש הממשלה ככל הנראה יבוא יותר חזק אם נלך לבחירות והליכוד ירכיב את הממשלה הבאה. הציבור זז ימינה. צריך למנוע את הבחירות המיותרות האלה".
כפי שפורסם לראשונה ב'חדשות ימנים', יצחק וסרלאוף מנכ"ל עוצמה יהודית אמר הבוקר כי "בהינתן ועומדת מערכת בחירות נוספת לפנינו, מתקיימות פגישות תכופות כבר מעכשיו עם כל מיני אופציות לחיבורים עתידיים ומבלי להמתין לרגע האחרון".

וסרלאוף חשף כי מפלגת עוצמה יהודית קיימה בשבוע האחרון שתי פגישות בנושא הבחירות והודיע כי במפלגה נערכים לבחירות.