היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הודיע לפני זמן קצר כי הוא מתנגד לפסול מהתמודדות לכנסת את הרשימה המשותפת ואת מפלגת רע"מ של מנסור עבאס; זאת בתגובה לבקשות שהגיש יו"ר עוצמה יהודית והמועמד ברשימת הציונות הדתית לכנסת עו"ד איתמר בן גביר. זאת בהמשך לחוות דעתו הבוקר לפיה אין לפסול את אבתיסאם מראענה מההתמודדות.
עו"ד בן גביר מסר בתגובה: "היועמ"ש לא עושה שום מאמץ אפילו למראית עין להראות אובייקטיביות ומקצועיות, וכרגיל כמו במקרים קודמים הוא מתייצב באופן אוטומטי לצידם של שונאי ישראל ומכשיר את התמודדותם לכנסת".
כזכור, מוקדם יותר הבוקר הגיש היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לוועדת הבחירות המרכזית לכנסת את חוות דעתו בנוגע לבקשת עוצמה יהודית ועו"ד איתמר בן גביר לפסול את מועמדת מספר 7 במפלגת העבודה, אבתיסאם מראענה, מהתמודדות לכנסת.
על פי חוות דעתו של היועמ"ש, אין למנוע ממראענה את ההתמודדות בבחירות, שכן לשיטתו "בחינת הראיות שהובאו בבקשות, ודאי בשים לב לרף הראיות הגבוה הנדרש ולאמות המידה המחמירות לצורך פסילת מועמדת לכנסת, אל מול הפסיקה המתייחסת לעילות הפסילה, מובילה למסקנה כי לא הונחה תשתית ראייתית המצדיקה היעתרות לבקשות".
אולם בבקשתו של עו"ד בן גביר לפסול את מועמדותה של מראענה, הובאו ראיות מטרידות רבות בנוגע לדעותיה של מראענה על מדינת ישראל והעם היהודי. כך למשל, בשנת 2008, אמרה מראענה בראיון עיתונאי כי "הייתי משמידה את זכרון יעקב… שתחזרו לארצות הברית או לפולניה". כמו כן, פרסמה מראענה פוסט בו הביעה תמיכה בפעיל טרור של הג'יהאד האיסלאמי ששבת רעב, קראה לעיריית ת"א להאיר את בניין העירייה בצבעי דגל ארגון הטרור אש"ף, וכתבה בשבח יום הנכבה.