טענות לאי חוקיות בפינוי ביצהר || "הרס והיזק בלתי מוצדק ובלתי סביר"

הרס בתים בקומי אורי. אילוסטרציה. צילום: קומי אורי

במכתב ששלח עו"ד מנשה יאדו מארגון חוננו לפניות הציבור בפיקוד מרכז נטען כי הרס הבית של בני הזוג חסדאי בגבעת קומי אורי ביצהר לפני שבועיים היה לא חוקי. בין היתר נכתב כי צו ההריסה מעולם לא הוצא או הומצא לידי בעלי הבית, המפקדים בשטח היו עדים לבניית הבית ואף אישרו את הבניה בפועל, צו התיחום שהוצא לא מסמיך את הצבא להרוס את הבית אלא לפנות את יושביו בלבד ועוד.

לפי המכתב לחסדאי לא הומצא צו הריסה ואף לא צו הפסקת בניה, ולפיכך הרס הבית היה לא חוקי. בנוסף, בעת בניית הבית המפקדים בשטח ראו את הבית הולך ונבנה ואישרו לחסדאי לבנותו בפועל, כך שהרס הבית בא "כרעם ביום בהיר ובניגוד לאישור-דה-פקטו שקיבל חסדאי בשטח".

בטענה העיקרית במכתב נטען כי צו התיחום, מכוחו הרס הצבא את הבית, כלל אינו מסמיך את הצבא להרס, אלא לפינוי בלבד. הכוונה היא כי הרכוש יישאר בעינו, שכן קיים הסדר על השבת הרכוש המפונה לבעליו.

למרות זאת, בעת הפינוי הגיעו טרקטורים למקום והרסו את בית המשפחה. מדובר במבנה שלא היה עשוי בטון אלא מורכב מלוחות הניתנים לפירוק בקלות, כך שהיה ניתן לפרקו ללא נזק. בנוסף, כוונת ההרס מוכחת מכך שהטרקטורים קברו בעפר את חלקי המבנה לאחר שהרסו אותו, "ולכך בוודאי שאין שום הסבר לבד מכוונה לא חוקית לאבד את חלקי המבנה – וזאת בלא סמכות ושלא כדין".

עוד הוסיף עו"ד יאדו כי מדובר ב"הרס והיזק בלתי מוצדק ובלתי סביר", אשר שוויו נאמד בעשרות אלפי שקלים. בסוף מכתבו ביקש עו"ד יאדו את תגובת פיקוד המרכז למקרה.

כתבות אחרונות
ימנים בטוויטר

Twitter feed is not available at the moment.

הבהרה בעניין זכויות יוצרים

אנחנו עושים מאמץ גדול לאתר את בעלי הזכויות בצילומים.
השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע או לא אותר נעשה לפי סעיף 27א ל"חוק זכויות יוצרים"
אם זיהיתם צילום ואתם בעלי הזכויות בו, יש לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל: ‏‪[email protected]‬‏

תגובות

✎ תגובה באתר

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

✎ תגובה באמצעות פייסבוק