ח"כ בן גביר בעתירתו בבג"ץ על שימוש בבואש: "המשטרה נהגה באופן המהווה אפליה אסורה בהפגנות החרדים"

מכתזית משטרתית. צילום: ידידיה גרוסמן
יו"ר עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר הגיש עתירה לבג"צ על שימוש בבואש בהפגנות החרדים בטענה לאי אכיפה שוויונית. היום התקיים דיון בבית המשפט

בעקבות עתירה שהגיש יו"ר עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר לבג"ץ על שימוש בבואש בהפגנות החרדים בטענה לאי אכיפה שוויונית התקיים היום דיון בבית המשפט. לטענת העותר ח"כ בן גביר בהפגנות החרדים בבירה המשטרה מפעילה את מכתזית הבואש המתיז מים מצחינים, אך בהפגנות בבלפור היא נמנעת משימוש בכלי זה. לטענת ח"כ בן גביר, המשטרה נהגה באופן המהווה אפליה אסורה.

המשטרה נוהגת כלפי מפגינים חרדים באופן מחמיר, בלתי שוויוני וחסר כל סובלנות טוען ח"כ בן גביר בעתירה שהגיש לבג"ץ וציין כי בהשוואה למדיניות ההכלה ואורך הרוח שהמשטרה נוהגת כלפי מפגינים בני מגזרים אחרים, כדוגמת המפגינים נגד ראש הממשלה ברחוב בלפור ובכיכר פריז זה בא לידי ביטוי בין השאר, בהפעלת רכב בעל מיכל התזה ורכב בעל מכת"ז המתיז מי צבע או מים מצחינים.

בעתירתו הדגיש ח"כ בן גביר כי הוא מבקש להשמיע את קולם של החרדים אשר סובלים מנחת זרועה של המשטרה ואין פוצה פה ומצפצף ושהציבור החרדי הפך למעשה ל-"שק החבטות" של משטרת מחוז ירושלים, שלא מספקת להם להביע את מחאתם ומפעילה נגדם אמצעים שלא מופעלים בהפגנות דומות.

הציבור החרדי הינם "בן חורג" למדינה וכל זאת בגלל דרכיהם השונות, טען ח"כ בן גביר בעתירה ולכן הוחלט לתבוע במפגיע מהמשטרה לממש את החובות החוקיות והחוקתיות המוטלות עליה ולפעול לאלתר לתיקון העוול הבלתי נסבל אשר מכתים את דמותה של החברה הישראלית כולה.

ח"כ בן גביר ביקש בעתירתו מבית המשפט להורות למשטרה לקיים את המדיניות עליה הצהירו בפני בית משפט ולקיים את הבטחתם.

כתבות אחרונות
ימנים בטוויטר

Twitter feed is not available at the moment.

הבהרה בעניין זכויות יוצרים

אנחנו עושים מאמץ גדול לאתר את בעלי הזכויות בצילומים.
השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע או לא אותר נעשה לפי סעיף 27א ל"חוק זכויות יוצרים"
אם זיהיתם צילום ואתם בעלי הזכויות בו, יש לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל: ‏‪[email protected]‬‏

תגובות

✎ תגובה באתר

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

✎ תגובה באמצעות פייסבוק