המנהל האזרחי מודה: מאות עובדי הרשות הפלסטינית עוסקים ברישום קרקעות בשטחי c

צילום: רגבים
במהלך דיון בוועדת משנה של חוץ וביטחון נאמר ע"י רסאן עליאן, ראש המנהל האזרחי: כי רישום הקרקעות בשטחי c מתבצע ע"י מאות עובדי הרשות הפלסטינית • חה"כ האוזר: במשך שנים ישראל מדברת על המערכה על שטחי c ובפועל מעסיקה רק את אנשי "הרשות"

ראש המנהל האזרחי במהלך דיון בוועדת חוץ וביטחון: הרשות הפלסטינית מפעילה מאות אנשים לרישום מקרקעין ביהודה ושומרון – כולל באזורים הנמצאים בשליטה ישראלית מלאה, כאשר במנהל האזרחי ישנם רק כ-20 תקנים העוסקים בסוגיה זו.

את הדברים אמר עליאן במהלך דיון המתקיים הבוקר (שני) בוועדת משנה של חוץ וביטחון בראשות חבר הכנסת גדעון סער, אותו יזמו חברי הכנסת עוזי דיין, משה ארבל, יצחק פינדרוס ובצלאל סמוטריץ.

יו"ר ועדת חוץ וביטחון, צבי האוזר שנכח בדיון הגיב בחריפות ואמר: "זוהי פרצופה של מדינת ישראל, שבמשך שנים מדברת על "המערכה על שטחי c" אך בפועל מעסיקה רק אנשים בודדים תוך ידיעה שהרשות מנהלת מירוץ לתפיסת הקרקע ורישומה, ומעסיקה לשם כך כ-600 עובדים".

מאיר דויטש, מנכ"ל תנועת רגבים המשתתף בדיון אומר, כי נתוני המנהל האזרחי משקפים כי ממשלת ישראל מתנהלת בכשל ארגוני ומוסרי כאחד.

"הסדר מקרקעין ורישומן, זוהי פעולה מורכבת השייכת לריבון. מעבר לעובדה שהרשות הפלסטינית עושה בשטחי c כבתוך שלה, בלי תגובה ישראלית משמעותית, הרי שחוסר המעש המביש של מדינת ישראל לרישום מקרקעין ביהודה ושומרון, מהווה גם כשל מוסרי, כשהמדינה אומרת בעצם, איני הריבון בשטח".

כזכור, במהלך 2019 חשפה רגבים מסמך פנימי של המנהל המלמד, כי החל משנת 2015 הרשות הפלסטינית מבצעת בניגוד לדין רישום והסדר מקרקעין בשטחי C ביהודה ושומרון, אשר על פי הסכמי אוסלו נמצאים בריבונות ישראל. הרשות הפלסטינית מבצעת הליכי בדיקת בעלות ורושמת בפנקסי הרישום את הבעלויות כביכול על הקרקע, ומגדירה גושים וחלקות גם בשטחי יישובים ישראלים ביו"ש.

בדו"ח שהופץ בחודש יוני 2017, מתואר כי "מדובר בתופעה הנפרסת על אלפי דונמים" וכי התהליך "מובל על ידי משרד המשפטים הפלסטיני ובייחוד על ידי רשות הקרקעות בניהולו נדים אל ברהאמי, במימון אשר מתקבל מתקציבים של מדינות אירופאיות שונות".

כתבות אחרונות
ימנים בטוויטר

Twitter feed is not available at the moment.

הבהרה בעניין זכויות יוצרים

אנחנו עושים מאמץ גדול לאתר את בעלי הזכויות בצילומים.
השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע או לא אותר נעשה לפי סעיף 27א ל"חוק זכויות יוצרים"
אם זיהיתם צילום ואתם בעלי הזכויות בו, יש לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל: ‏‪[email protected]‬‏

תגובות

✎ תגובה באתר

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

✎ תגובה באמצעות פייסבוק