הישיבה ביצהר ליעלון: "מוזמן לבקר בישיבה ולפגוש בגובה העיניים את אחיך"

פלוגת מג''ב בישיבה ביצהר. ארכיון.צילום: דובר צה''ל
ישיבת 'עוד יוסף חי' שלחה מכתב לחבר הכנסת בוגי יעלון להזמנה להגיע לישיבה • "לא הייתה עילה חוקית וכמובן לא מוסרית" אומרים בישיבה

ישיבת 'עוד יוסף חי' ביצהר פנתה במכתב לח"כ בוגי יעלון בקריאה להיפגש ולבקר בישיבה, זאת על רקע ההחלטה על קבלת פיצויים של מאות אלפי שקלים מהמדינה בשל תפיסת מבנה הישיבה ע"י כוחות מג"ב.

במכתב הזכירו את אשר ארע לפני כשש וחצי שנים ואמרו "החלטת על צעד חסר תקדים – תפיסת בית המדרש של ישיבת "עוד יוסף חי" והפיכתו לבסיס מג"ב. לא הייתה עילה חוקית למעשה הזה, שהרי החוק אינו מאפשר להעניש בצורה כזו את מי שדעותיו שונות משלך, וכמובן שלא הייתה לכך כל הצדקה מוסרית".

כפי שפורסם, בפסק דין שניתן בימים האחרונים התחייבה מדינת ישראל לשלם לישיבת 'עוד יוסף חי' ביישוב יצהר 400,000 ש"ח בגין דמי שימוש הוגן ובגין פיצויים על נזקים שנגרמו למבנה. לאחר שכוחות הביטחון תפסו את מבנה הישיבה ואילצו את הישיבה לעבור למיקום חלופי, כל זאת כאשר כיהן ח"כ יעלון כשר הביטחון וקיבל את ההחלטה בנושא.

כזכור, תחילתו של הסיפור באפריל 2014, אז תפסו כוחות מג"ב את בניין הישיבה. בכתב התביעה שהוגש על ידי עו"ד אריה ארבוס ממשרד 'ארבוס קדם צור', טענה הישיבה כי נאלצה לנדוד ממקום מושבה וכן על המדינה לשלם לה דמי שימוש הוגן במבנה. עוד טענו התובעים כי כוחות מג"ב גרמו נזקים קשים למבנה הישיבה שעלותם מעל 800,000 ש"ח.

במכתב ליעלון התייחסו ב'עוד יוסף חי' לתשלום הפיצויים אותם ישלמו במשרד הביטחון לישיבה מזווית מיוחדת "אנחנו מסתכלים על התשלום הזה כעל חלק מבניית הקשר ואיחוי הקרעים. כאשר משרד הביטחון מודה בטעות שעשית – יש כאן התקדמות והבנה ש"כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות", וכוחניות וסתימת פיות לא יובילו אותנו לשום מקום." כתבו ליעלון.

במכתב תיארו כי הישיבה מחכה ליום בו היא תשוב למקומה הטבעי בו שכנה בעבר, בקבר יוסף בשכם והזכירו את סיפורו של יוסף הצדיק "יוסף הצדיק נמכר על ידי אחיו ונזרק לבור, כיון שדעותיו ודיבוריו נשמעו להם לא מתאימים, אולי גם מקוממים. אבל יוסף לא התמלא בשנאה וניכור, אלא התאמץ ובנה מחדש, ביד אמן רגישה, את הקשר האוהב עם בני המשפחה".

בהמשך פנו אל ח"כ יעלון והביעו תקווה כי זאת תהיה הזדמנות לאיחוי הקרעים "אנחנו מאחלים לך שגם אתה תתקדם לכיוון הזה, של הבנה ושותפות. אולי דווקא נקודת הזמן היא הזדמנות שלך לעצור רגע, לעשות חושבים, ולנסות לאחות את הקרעים גם עם מי שאינו חושב בדיוק כמוך".

לסיום פנו אל ח"כ והציעו לו להיפגש "אתה מוזמן לבקר בישיבה ולפגוש בגובה העיניים את אחיך מנחלת יוסף הצדיק".

ישיבת עוד יוסף חי בנשיאות הרב יצחק גינזבורג, שכנה בקבר יוסף בעיר שכם עד לנסיגת צה"ל בראש השנה בשנת תשס"א. כיום ממשיכה הישיבה לפעול ביישוב יצהר בשומרון, מתוך כוונה לחזור למתחם בקבר יוסף. בישיבה עשרות תלמידים ואברכים, בישיבה גבוהה וישיבה קטנה, שלומדים ומפיצים את התורה המיוחדת שלה בנחלת יוסף הצדיק בשומרון.

כתבות אחרונות
ימנים בטוויטר

Twitter feed is not available at the moment.

הבהרה בעניין זכויות יוצרים

אנחנו עושים מאמץ גדול לאתר את בעלי הזכויות בצילומים.
השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע או לא אותר נעשה לפי סעיף 27א ל"חוק זכויות יוצרים"
אם זיהיתם צילום ואתם בעלי הזכויות בו, יש לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל: ‏‪[email protected]‬‏

תגובות

✎ תגובה באתר

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

✎ תגובה באמצעות פייסבוק