דיווח: גובש הסכם רגיעה בין ישראל לחמאס

בתקופה האחרונה גובש הסכם הסדרה בין ישראל לחמאס, בתיווכה של מצרים, כך פורסם הערב (מוצ"ש) בחדשות 12. מחר יגיע ראש המועצה לביטחון לאומי, מאיר בן שבת, לישבת הממשלה השבועית ויציג את עיקרי התוכנית בפני שרי הממשלה את עיקרי ההסכם.

על פי הדיווח, המגעים להסדרה תפסו תאוצה בעקבות מסרים שהעביר חמאס לישראל לאחר חיסול בכיר הג'יאהד האסלאמי בהא אבו אל עטה, שיצר הזדמנות לשינוי אסטרטגי ביחסים.

לפי ההסכם המתגבש ישראל תקל על תושבי רצועת עזה במגוון דרכים. בין הדרכים הגדלת מספר הסוחרים שנכנסים מעזה בכמה פעימות, הרחבה נוספת של מרחב הדיג, קידום פרויקט הנחת צינור גז וכן הגדלת הסיוע והציוד לבתי חולים. כמו כן, על הפרק נמצאת גם שאלת אישור כניסת פועלים מעזה לישראל, אולם השב"כ מתנגד לכך.

בתמורה, החמאס מתחייב לפעול בצורה מוגברת על מנת למנוע את ירי הרקטות לעבר ישראל, ולצמצם באופן הדרגתי את צעדות השיבה על הגדר עד לעצירתן באופן מוחלט. אם זאת, על פי הערכות בצה"ל, היכולתו של חמאס ליישם הבטחות אלה מוגבלת ואין בכוחו לבצען באופן מלא.

במפלגת עוצמה יהודית תוקפים את הדיווח ואומרים "הפרסום לפיו ממשלת ישראל מתכוונת לקדם הקלות "הומניטריות" בעזה היא אצבע בעין לאזרחי ישראל ולמשפחות השכולות שיקיריהן מוחזקים בידי ארגוני הטרור בעזה. לא ייתכן כי בזמן שגופות חיילי צה"ל מוחזקות בידי החמאס, ישראל תישא ותתן עם ארגוני הטרור".

כתבות אחרונות
ימנים בטוויטר

ממשלת החמאס מאפשרת קריאות אללה וואכבר בשער שכם אבל דגל ישראל אסור

סילוואד: מאות בלתי מעורבים בצעדה לכיוון הבית של המחבל שחוסל באות הזדהות עימו.
מזהים את הפועל בניין שהעסקתם כי הוא הרבה יותר זול?

האלימות בשמאל לא פוסקת: אחרי שארגוני שמאל קיצוני קראו להגיע ולהתעמת עם ח"כ בן גביר - פעילי שמאל זרקו לעברו ביצים וניסו לתקוף אותו פיזית

עוד ציוצים...
הבהרה בעניין זכויות יוצרים

אנחנו עושים מאמץ גדול לאתר את בעלי הזכויות בצילומים.
השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע או לא אותר נעשה לפי סעיף 27א ל"חוק זכויות יוצרים"
אם זיהיתם צילום ואתם בעלי הזכויות בו, יש לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל: ‏‪[email protected]‬‏

תגובות

✎ תגובה באתר

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

✎ תגובה באמצעות פייסבוק