בג"ץ דחה את העתירה לפתיחת הר הבית ליהודים: עו"ד בן גביר – בגצ נכנע לאיומי הוואקף

עו"ד איתמר בן גביר בא כוחם של העותרים יהודה עציון וארנון סגל מטיח ביקורת בשופטי בית המשפט העליון יצחק עמית ניל הנד וג'ורג' קרא שדחו עתירה לפתוח את הר הבית ליהודים.

לדברי בן גביר : "כל ההלכות המשפטיות מדברות על כך שאסור להיכנע לאיומי אלימות ואילו השופט עמית לא הפסיק לנמק את דחיית העתירה בכך שאם ייתנו ליהודים לעלות אז אנשי הוואקף יתפרעו. אין לי ספק שאם היה מדובר בחרדים בבית שמש, מתיישבים מיצהר או כל ציבור אחר שמאיים להתפרע השופט עמית היה נותן צו שלא להיכנע לאיומים ולפתוח את ההר אולם כאשר מדובר באנשי וואקף בגצ נכנע להם"

בן גביר הוסיף: " בכל פסק הדין השופטים לא מזכירים אפילו במשפט אחד את ההסכם המביש שנעשה עם הירדנים – מצער מאוד שעמית קרא והנדל מסתירים מהציבור שממשלת ישראל עשתה דיל מפלה עם ירדן והסכימה להפלות לרעה יהודים רק כדי שיישמר השקט על ההר.

כעת כאשר אנשי הוואקף הודיעו שמאות מתפללים יפקדו את הר הבית בשבוע הבא אנו דורשים לפתוח את ההר גם ליהודים שהרי הטענה המרכזית של הפרקליטות בדיון הייתה שלא מאפשרים למוסלמים (למעט עובדי וואקף להגיע) וכעת הוואקף מצפצף אפילו על הסכמה זו."

כתבות אחרונות
ימנים בטוויטר

Twitter feed is not available at the moment.

הבהרה בעניין זכויות יוצרים

אנחנו עושים מאמץ גדול לאתר את בעלי הזכויות בצילומים.
השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע או לא אותר נעשה לפי סעיף 27א ל"חוק זכויות יוצרים"
אם זיהיתם צילום ואתם בעלי הזכויות בו, יש לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל: ‏‪[email protected]‬‏

תגובות

✎ תגובה באתר

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

✎ תגובה באמצעות פייסבוק