ועדת הכנסת אישרה לקריאה ראשונה, ברוב של 10 מול 7, את הצעת החוק לפיזור הכנסת ה-23 וקיום בחירות לכנסת ה-24 ביום ג', 16 במרץ 2021, ג' ניסן תשפ"א.
בעד הצעת החוק הצביעו חברי הוועדה מסיעות כחול לבן, הרשימה המשותפת, יש עתיד, ימינה וישראל ביתנו (סה"כ 10). נגד הצעת החוק הצביעו חברי הכנסת מהליכוד, ש"ס ויהדות התורה (סה"כ 6). שאר הסיעות אינן מיוצגות בוועדת הכנסת ולפיכך אין להן זכות הצבעה בוועדה.
בנוסף למועד הבחירות, קובעת הצעת החוק כי מודעת בחירות תישא את שמו ומענו של האדם האחראי להזמנתה, ואם אותו אדם פעל מטעם מתמודד בבחירות או מטעם גוף אחר, תישא המודעה את שם המתמודד או הגוף.
עוד קובעת הצעת החוק, כי יחול קיצוץ של כ-10% ממימון תקציב הבחירות של המפלגות שיתמודדו. בנוסף, כל מפלגה, ללא קשר לגודלה, תקבל סכום של כ- 2.6 מיליון שקלים (במקום תוספת של כ-1.3 מיליון שקלים שקיבלה במערכת הבחירות האחרונה). חשב הכנסת, חיים אבידר, ציין שתוספת כזאת גורמת לכך שלמעשה אין כמעט קיצוץ בסכום הכולל של מימון המפלגות, אולם היא מסייעת למפלגות הקטנות.
עוד הוחלט על הקלות לסיעות בפירעון הלוואות שנטלו במערכות הבחירות האחרונות וייטלו לצורכי הבחירות הבאות: על הסיעות יהיה לפרוע אותן בתום 4 שנים וארבעה חודשים.
יו"ר הוועדה ח"כ איתן גינזבורג (כחול לבן) אמר בדיון: "נקיים בחירות קצרות, חסכוניות ושקופות. הוספנו תיקון חשוב בעניין שקיפות ההודעות הממומנות ברשת והגבלנו את הוצאות המפלגות. אנחנו מתכוונים להביא את הצעת החוק לקריאה ראשונה במליאת הכנסת כבר ביום שני הקרוב".
ח"כ שלמה קרעי (הליכוד) כינה את הצעת החוק "סתימת פיות לימין", ואמר "צריך לקרוא להצבעה הזאת הצבעה נגד המדינה ותמיכה ברשימה המשותפת".
ח"כ עוזי דיין (הליכוד) התייחס להודעתו של ח"כ גדעון סער אמש, על הקמת מפלגה חדשה ואמר: "שוב הוקמה מפלגה לא דמוקרטית. יש לנו בכנסת קרוב ל- 70 חברי כנסת שלא נבחרו בבחירות דמוקרטיות פנימיות, אלא אדם אחד בלבד מינה אותם. אף אחד לא בחר בח"כ שאשא-ביטון, והיא צפויה עכשיו לקחת את המימון לו זכאית לטובת הרשימה של גדעון סער".